Duurzaamheid

Visgroothandel Seafood Centre DuurzaamEen begrip dat we bij Seafood Centre heel serieus nemen. Als bedrijf zijn we trots op alle mooie producten die wij aan onze klanten leveren en dat willen we nog vele jaren doen. Om dat te realiseren moeten we zorgvuldig omgaan met al het moois wat de natuur ons biedt. Als een vissoort dus aan het kuit schieten is, dan verkopen we hem liever niet. Of als een bepaalde soort overbevist is, raden wij liever een alternatief aan. Op die manier geven we de natuur de kans om zich te herstellen en zo een balans te creëren. Een balans waardoor ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Zo kunnen wij u adviseren aan de hand van onze kennis van de seizoenen en vangstgebieden om een verantwoorde keus te maken. Dan profiteert u niet alleen van de hoge kwaliteit van het product op dat moment, maar ook nog eens van een scherpe prijs omdat er voldoende aanvoer is.

Daarnaast levert Seafood Centre een groot aantal producten met het MSC en ASC-label. MSC, of Marine Stewardship Council, en ASC, of Aquaculture Stewardship Council, garanderen de herkomst van een product door middel van een gecontroleerde chain-of-custody. Dit houdt in dat elk bedrijf dat onderdeel uitmaakt van die keten nauwkeurig bijhoudt wat de herkomst en de bestemming is van een product. Zo weet je 100% zeker dat je verantwoord bezig bent!

Tenslotte proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten. Vandaar dat we bezorgroutes zo in delen dat we onze brandstof efficiënt gebruiken. Daarnaast hebben we ook besloten een 100 % elektrische koelauto aan te schaffen, waarbij de koeling werkt op zonne-energie. Ook maken we gebruik van onze eigen transport-kratten die wij kunnen herbruiken. Al met al proberen we zo bewust om te gaan met onze omgeving.